Zamieszczone przez Maru 123
Jak czyścić i dbać o estetyke naszych Skodinek
Zwiń
X
-
-
ntx po 3 już nie było... szczerze powiem że ja już kończę przygodę z megsem i przerzucam się na wyższą pólkę...
Komentarz
-
ja tęż kończę z megsem :roll: teraz pojawiło się dużo nowych marek autokosmetyków więc jest z czego wybierać
Komentarz
-
na ostatnim spocie rozmawialiśmy z grubberem nt kosmetyków i doszliśmy do wniosku ze czas z tym skończyć
powoli zaczynam kompletować colli i dodo 8)
Komentarz
-
Maru 123, możesz podać jakiś link do produktów dodo??
Ja jak narazie sprawdzam kosmetyki KochChemie, a dokladniej mam w tej chwili plyn do felg, i jak inne produkty też są takie to też chyba bede kończyl z megsem. A i też chyba zakupie coś z colli na wypróbowanie :wink:
Komentarz
-
Komentarz
-
-
No jasny gwint ... to po kiego było to półroczne zachwalanie meguiarsa, kody rabatowe itp., żeby teraz tak z tym po prostu skończyć? To kiego nakupiłem i mam w bagażniku tyle tego, że pewnie jeszcze na rok wystarczy?
A z drugiej strony to fajnie jeśli się pokażą kosmetyki lepsze a tańsze. Bo droższych to już na pewno nie kupię. Żeby za dwa miesiące znów się okazało, że one wcale nie takie the best?.....
Komentarz
-
zpluta, ale przecież nie musisz wyrzucać tych kosmetyków :wink: powiem tak-zaczynałem od kupowania kosmetyków na stacjach benzynowych, poznawałem je potem miałem sonaxa turtle wax wurth, następnie przyszedł czas na megsa który wydawał mi się być bardzo dobry, ale teraz oczekuję czegoś więcej a miałem okazję przetestować collinite i dod juice i wiem że można oczekiwać czegoś więcej :wink:
Komentarz
-
To spróbuj tego. Swoją drogą, to już według mnie zboczenie, robić wosk za prawie 10kzł.Zamieszczone przez Maru 123ale teraz oczekuję czegoś więcej a miałem okazję przetestować collinite i dod juice i wiem że można oczekiwać czegoś więcej :wink:
Skoda Octavia Scout 2.0TDI
Komentarz
-
widziałem ten wosk-specjalnie opracowywane na indywidualne zamóeienie 8)
Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
:shock: :shock:Zamieszczone przez tdi122tu macie chyba najdroższy wosk świata http://www.car-spa.pl/ind...ge=3&product=63 :lol:
jak już mówiłem zostaję przy colli i dodo :lol:
Komentarz
-
-
zobaczymy
jest jeszcze zymol i swiss wax :wink:
Komentarz
-
-
nom
ja go kupiłem głównie z myślą o zimie właśnie. jeśli będziesz stosował szampony o neutralnym pH to wos ten wytzymuje nawet do 5-6miesięcy-podpbno
u mnie jest od 3 tygodni i jest jak na razie super
Komentarz
-
No ja podobnie : Do fazy polerowania DC step2 a jeśli chodzi o wosk to NTX 2.0 z Meguiars no i oczywiście aplikatory.Zamieszczone przez Arti_r1Niewiem jak Big ale ja np. używam do polerowania DC Polish, a do woskowania jeszcze NXT Tech Wax 1 heh oraz aplikatory.
Maru ponieważ NTX 2.0 nastawiony jest głównie na zapewnienie optymalnego blasku do show car, a nie na trwałość. Jak doskonale wiesz Megs ma jeszcze wosk o nazwie #16 i ten wosk nastawiony jest właśnie na trwałość. Czytajac opinę o nim na auto kosmetyki widać, że potrafi on wytrzymac nawet do 6 miesięcy na lakierzeZamieszczone przez Maru 123tdi122, i zapomniałeś dodać że 100x bardziej trwały niż ntx
Wyższa półkę czyli mówisz o Swisswax, Zymol czy o Pour Boys ? Bo jeśli chodzi o Collinite to z całym szacunkiem ale to jest pólka niżej od Megsa.Zamieszczone przez Maru 123szczerze powiem że ja już kończę przygodę z megsem i przerzucam się na wyższą pólkę...
Ja swojej przygody z Megsem jeszcze dłuuuuugo nie zakonczę. Owszem moge prubować różne produkty innych firm ale jak dla mnie Megs jest optymalny zarówno cenowo jak i jakościowo.Czarny Elegance
Komentarz
-
Już miałem kupić tego Collinite, ale wyskoczyło, że "brak produktu". Teraz znów mam wątpliwość :shock:
Jutro się zdecyduję
Skoda Octavia Scout 2.0TDI
Komentarz
-
A jakie woski byście polecili z firmy Dodo Juice i Collinite?? Dodam że kolor autka to czarny met. oraz niebieski met. coś podobnego jak na O2 RS :P Bo chyba sie skuszę na wypróbowanie hihi
Komentarz
-
Arti_r1, używałem colli no.915 i dodo purple haze.
colli bardzo trwały natomiast ten konkretny dodo jest przeznaczony do ciemnych kolorów więc powinien Ci pasować
Komentarz
-
aha aha no ja myślę że będzie pasował hehe :P Ale jest różnica po zastosowaniu któryś z nich a megsa na plus??Który np. będzie dobry właśnie na okres zimowy?
Tak właśnie czytam, i czy ten colli utrzymuje się te 10 miesięcy na lakierze?
Komentarz
-
na zime to alco colli albo megs ale nie ntx tylko no 16
Komentarz
-
mając na myśli megsa mówisz o tym tak
[ Dodano: Pią 18 Wrz, 09 00:31 ]
A jak z wydajnością takiego colli? Na ile może taka puszeczka mniej więcej wystarczyć?
Komentarz

Komentarz